Celebs

Gwyneth Paltrow vocht tegen postnatale depressie

Gwyneth Paltrow vocht tegen postnatale depressie

Foto: photonews

Gwyneth Paltrow heeft bekend dat ze in 2006, na de geboorte van haar zoontje Moses, tegen een postnatale depressie vocht. Het was haar man Chris Martin die opmerkte dat er iets scheelde.

‘Ik kon geen band opbouwen met Moses, iets wat me wel lukte met mijn dochter Apple’, zei de 39-jarige actrice in de Amerikaanse talkshow The Conversation with Amanda de Cadenet. ‘Ik was zo emotieloos als een zombie.’

De blondine vertelde nog dat ze geen flauw idee had van wat er met haar aan de hand was tot haar man haar erop attent maakte dat ze wellicht een postnatale depressie had. ‘Dat kan niet’, zei ik tegen hem. Maar toen ik op zoek ging naar de symptomen van de aandoening, zag ik in dat hij wel eens gelijk kon hebben’, klonk het.

Paltrow gaf toe dat ze zich een mislukkeling voelde, maar nu beseft ze dat veel kersverse mama’s met dit probleem geconfronteerd worden. ‘We denken dat een postnatale depressie ons verandert in een slechte moeder, maar eigenlijk zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. Vrouwen zouden elkaar moeten steunen op dit vlak in plaats van elkaar te veroordelen’, concludeerde de actrice.
 

Het beste van Enkel voor abonnees