Food

Noma opent pop-up restaurant in Londen

Noma opent pop-up restaurant in Londen

René Redzepi (uiterst links, op de grond) met zijn team, toen Noma maandagavond voor de derde keer tot beste restaurant ter wereld werd uitgeroepen Foto: ap

Het Deense restaurant Noma, dat maandag voor de derde keer uitgeroepen werd als beste restaurant ter wereld, zal tijdens de Olympische Spelen een tijdelijk restaurant openen in Londen.

Het restaurant in Kopenhagen sluit in de zomer een tijdje de deuren voor een renovatie, maar dat betekent niet dat topchef René Redzepi lang vakantie neemt. Hij zal tijdens de Olympische Spelen zijn kookkunsten tien dagen lang tentoonstellen in een pop-up restaurant in het Londense luxehotel Claridge's. Hun balzaal wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot A taste of Noma at Claridge's.

Het is de eerste keer dat Redzepi zijn bekende keuken buiten Denemarken zal bereiden, maar hij zal zich voor de gelegenheid ook laten inspireren door de Britse seizoensgroenten. Voor 195 pond (omgerekend zo'n 240 euro) zullen gasten zowel tijdens lunch als diner kunnen genieten van een exclusief vijfgangenmenu.

A taste of Noma at Claridge's vindt plaats van 28 juli tot 6 augustus 2012. Volgens de culinaire gids Square Meal wordt dit het belangrijkste culinaire event van 2012, dus wie een plaatsje wil reserveren, moet er op 9 mei snel bij zijn. Meer info op de website.