Belgian Cats willen schitteren op EK 2013

Belgian Cats willen schitteren op EK 2013

Foto: photonews

De Koninklijke Belgische Basketbalbond (KBBB) heeft de ambities van de nationale vrouwenbasketploeg verduidelijkt. 'We willen ons zowel voor het EK 2013 in Frankrijk als voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro kwalificeren', klonk het bij bondscoach Benny Mertens.

De Belgian Cats zijn samen met Slovenië, Slovakije, Nederland en Litouwen in een EK-kwalificatiegroep ingedeeld. De stage start morgen/vrijdag al, de eerste kwalificatiewedstrijd wordt op 13 juni in Brussel tegen Slovenië afgewerkt.

'De kwalificatie voor het EK wordt echter niet evident. We hebben een ambitieus project, maar een aantal van onze topspeelsters zijn er deze campagne niet bij. Ann Wauters kan na 2014 misschien wel nog terugkeren. Ze blijft in elk geval betrokken bij de ploeg', verduidelijkte Mertens.

Voor de Belgian Cats is het van 2007 geleden dat ze zich nog eens konden plaatsen voor een EK-eindronde. De nationale jongerenploegen kunnen daarentegen wel uitstekende resultaten voorleggen. De U18 werden in 2011 Europees kampioen, terwijl de U16 zilver behaalden op het EK en goud op het EJOF.

'We zitten met een probleem omdat de meeste clubs maar vier keer per week trainen. We willen dat trainingsregime in de toekomst verdubbelen, maar dat vraagt tijd. Daarnaast willen de talentvolle meisjes vroeger in de ploeg integreren. Zo doen ze meer ervaring op en kunnen ze sneller de stap naar het buitenland zetten. Door die manier van werken moeten de Spelen van 2016 haalbaar zijn.'
 

Selectie
Julie Allemand, Hatty Bende, Dana Boonen, Evelien Callens, Marjorie Capreaux, Miete Celus, Romina Ciappina, Antonia Delaere, Anke De Mondt, Sien Devliegher, Sofie Hendrickx, Sara Leemans, Lien Lentacker, Noémie Mayombo, Manu Mayombo, Emma Meesseman, Inge Meylemans, Virginie Michiels, Ann-Katrien Nauwelaers, Jana Raman, Jasmina Rosseel, Anso Strubbe, Julie Vanloo, Laurence Van Malderen.

Programma:
4 juli: begin stage

Oefeninterlands:
18, 19 en 20 mei: België-Israël
25, 26 en 27 mei: België-Canada
1 juni: België-Oekraïne (Luik)
2 juni: België-Duitsland (Luik)
3 juni: België-Groot-Brittannië (Luik)

  EK-kwalificatiewedstrijden:
13 juni: België-Slovenië (Brussel)
16 juni: Slovakije-België (Ruzomberok)
23 juni: België-Litouwen (Brussel)
27 juni: Nederland-België (Almere)
30 juni: Slovenië-België (Kranjska Gora)
4 juli: België-Slovakije (Brussel)
11 juli: Litouwen-België (Kaunas)
14 juli: België-Nederland (Brussel)
 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES

Uitslagen & standen