Vincent Kompany heeft titel voor het grijpen met Manchester City

Manchester City Foto: AP

De titel lijkt het Manchester City van Vincent Kompany niet meer te kunnen ontglippen. De Citizens wonnen met 0-2 bij Newcastle (2x Yaya Touré) en gaan zo zeker als leider de laatste speeldag in. Daarin nemen ze het op tegen staartploeg QPR. Voor de ploeg van aanvoerder Vincent Kompany zou het de eerste titel sinds 1968 zijn.

 De zenuwen gierden bij beide ploegen door de kelen. Logisch: City kon de beslissende stap naar de titel zetten, Newcastle kon een stap richting Champions League-voetbal zetten. Het voetbal was eerder slordig en de kansen waren op één hand te tellen. 

Het was City dat toch de beste kansen kreeg. Barry zag zijn inzet van de lijn gered en ook in de scrimmage daarop ging de bal niet binnen. Voor Newcastle was Ba dichtbij de 1-0, maar de ex-spits van Moeskroen zag zijn schot afgeweerd.

Touré x2

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Grote kansen bleven uit, tot Yaya Touré zijn moment zag gekomen. Hij zette mee de aanval op en besloot na samenspel mte De Jong en Kun Aguëro fraai in de doel: 0-1 door de oud-speler van Beveren en Barcelona. De bezoekers kregen nog kansen, maar Dzeko, Touré en Kun Aguëro misten. Toch werd het nog 0-2: een knappe counter werd koeltjes door Touré besloten.

City is door de winst zeker van de koppositie op de laatste speeldag. United speelt vandaag nog tegen Swansea, maar heeft een veel slechter doelsaldo. Op de laatste speeldag bezoekt United Sunderland. City moet dan voorbij staartploeg QPR.