Medewerker olympisch stadion smokkelt nepbom binnen

Een medewerker van de Olympische Spelen is erin geslaagd om 24 uren voor de officiële opening, een nepbom binnen te smokkelen in het olympisch stadion. Met de stunt wou de man aantonen dat de veiligheid te wensen overlaat. Dat staat te lezen op de Engelse website The Guardian. De organisatoren van de Spelen onderzoeken het incident.

De medewerker, die al jaren actief is op de site, glipte tweemaal door de veiligheidscontrole en kon zo de nepbom in de kabine van zijn graafmachine verstoppen. Daarna maakte hij foto's van zijn voertuig én de bom voor de velodrome. De man vertelde aan de Sun on Sunday dat hij enkel 's morgens werd gecontroleerd en dat baarde hem zorgen.

'Ik kan iedereen buiten de site ontmoeten zonder dat iemand daar weet van heeft', aldus de man. 'Ik kan bovendien allerlei dingen meebrengen zonder controle. Mocht ik terroristische connecties hebben, zou ik explosieven en chemicaliën kunnen binnensmokkelen. Er is duidelijk een hiaat in de veiligheid. '

'Veiligheid verhogen'

De organisatoren benadrukken dat ze de site zullen sluiten en grondig onderzoeken vooraleer de Spelen beginnen. 'De veiligheidsmaatregelen zullen verhoogd worden naarmate de Spelen dichterbij komen', aldus de organisatoren. 'Maar naar aanleiding van het incident zullen we nu nagaan in welke mate de veiligheid al op punt staat.'

De veiligheidskosten van de Spelen worden geraamd op 1,2 miljard euro. Er zullen ongeveer 24.000 veiligheidsmensen aanwezig zijn en op piekmomenten komen daar nog eens 13.500 manschappen bij. De minister van Defensie kondigde vorige maand ook aan dat militaire scherpschutters 's avonds vanuit de lucht zullen patrouilleren. Zij mogen laagvliegende toestellen neerhalen mocht dat nodig zijn.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES