Verdachte van verkrachtingen in Antwerpen blijft in de cel

ANTWERPEN - De raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van een 24-jarige man uit Antwerpen. Hij wordt ervan verdacht acht vrouwen overvallen te hebben onder bedreiging van een wapen. Vier van hen werden ook brutaal verkracht. De man beroept zich volgens zijn advocaat nog altijd op zijn zwijgrecht.

Het eerste slachtoffer werd op 18 maart overvallen op de Antwerpse Scheldekaaien. Diezelfde nacht moest ook een tweede slachtoffer haar bezittingen afgeven, maar zij werd verkracht. Op 9 april werden drie Nederlandse vrouwen van hun handtassen en gsm's beroofd op het Antwerpse Zuid. Twee weken later, op 18 april, werd een vrouw in de wijk Luchtbal overvallen en verkracht. De twee laatste slachtoffers in het rijtje zijn twee tieners die op 28 april verkracht en beroofd werden op Linkeroever.

Al die feiten worden toegeschreven aan de verdachte. Hij werd afgelopen woensdag opgepakt, maar weigert verklaringen af te leggen. Hij wilde zich ook niet laten overbrengen van de gevangenis naar de raadkamer.

De man werd in 2008 al eens veroordeeld voor zware diefstal.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio