Fles naar arbiter goed voor drie maanden schorsing

Fles naar arbiter goed voor drie maanden schorsing

Foto: Slider

De Spaanse voetbalbond heeft Granada-speler Dani Benitez woensdag voor drie maanden geschorst nadat hij op het einde van de wedstrijd tegen Real Madrid een fles naar de scheidsrechter gooide. Granada verloor de wedstrijd zaterdag met 1-2.

Hoewel de 24-jarige Benitez de scheidsrechter niet raakte met de volle fles water, wordt hij toch gestraft. Aangezien zijn schorsing pas ingaat vanaf volgend seizoen, zal Benitez tot en met november niet meer in actie komen.

De spelers en fans van Granada waren furieus nadat scheidsrechter Clos Gomez in de slotfase van de wedstrijd een penalty toekende aan Real, dat eerder al de landstitel pakte in de Spaanse competitie. Granada verloor uiteindelijk met 1-2 en is door die nederlaag nog niet zeker van het behoud. Zondag moet het op de slotspeeldag minstens gelijkspelen tegen Rayo Vallecano, dat moet winnen indien het niet wil degraderen.

Granada moet het zondag ook stellen zonder Moises Hurtado en Siqueira, die vier wedstrijden werden geschorst wegens protest tegen de beslissing van scheidsrechter Gomez.

Corrigeer