Gedetineerde legt Obama vuur aan de schenen in Democratische voorverkiezing

Gedetineerde legt Obama vuur aan de schenen in Democratische voorverkiezing

Dat een gedetineerde als Keith Judd zoveel stemmen haalt, toont dat president Obama niet overal even populair is. Foto: AP

De president van de Verenigde Staten heeft bij de Democratische voorverkiezing in West Virgina flink wat weerwerk gekregen van een gedetineerde. Keith Judd behaalde niet minder dan 41 procent van de stemmen. Obama’s zege viel uiteindelijk pover uit: 106.000 stemmen tegen 72.000 voor de 53-jarige Judd.

De veroordeelde Keith Judd, die in een Texaanse gevangenis een straf van 17,5 jaar uitzit wegens afpersing, behaalde in 9 van de 55 districten in West Virginia de overwinning. Obama’s zege viel uiteindelijk pover uit: 106.000 stemmen tegen 72.000 voor de 53-jarige Judd. 

Volgens de Democraten is de uitleg voor het fenomeen eenvoudig: Obama is al jaren niet erg populair in West Virginia. In 2008 moest hij bij primaries in het land van de hillbillies het onderspit delven, met dien verstande dat zijn tegenstander toen, Hillary Clinton, nog nooit achter de tralies heeft gezeten. 

Milieuwetgeving plaagt Obama

Als president heeft Obama veel Virginians tegen zich in het harnas gejaagd met milieuwetgeving die het de plaatselijke koolmijnen moeilijk maakte. Zowel gouverneur Earl Tomblin als senator Joe Manchin, beiden nochtans mede-Democraten, liggen daardoor in de clinch met Obama en hebben zijn campagne nog steeds niet gesteund. 
 
Volgens de krant Washington Post blijkt uit een recente Gallup-peiling dat Obama in de deelstaat op de steun van amper 32,7 procent van de Virginians kan rekenen. In een duel met zijn Republikeinse uitdager Mitt Romney zou Obama een nederlaag met liefst 17 procent moeten incasseren. 
 
De Republikeinen lachen bij de score van Judd natuurlijk in hun vuistje.

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees