Van Quickenborne betreurt ACOD-actie rond pensioenen

Van Quickenborne betreurt ACOD-actie rond pensioenen

Federaal minister van Pensioenen Vincent van Quickenborne. Foto: BELGA

Federaal minister van Pensioenen Van Quickenborne (Open VLD) is boos over de flyeractie van de socialistische vakbond ACOD Openbare Diensten vrijdagochtend in de Belgische stations. De uitgedeelde flyers stellen dat de dienstverlening van de Rijksdienst voor Pensioenen in gevaar komt door de besparingen van overheidswege.
De socialistische vakbond geeft aan dat de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP) 16 miljoen euro moet besparen. Werknemers zouden ondermeer daardoor niet meer vervangen worden.
 
'In deze omstandigheden kunnen de ambtenaren van de Rijksdienst niet langer waarborgen dat dossiers op tijd en correct behandeld worden, dat de pensioenen correct berekend en op tijd betaald worden', meent het ACOD.
 
Bevoegd minister Van Quickenborne betreurt de actie van het ACOD. 'De federale regering kiest resoluut voor langer werken. De pensioenhervormingen die we doorvoeren zullen ons pensioenstelsel net versterken. Elke hervorming weigeren, brengt de pensioenen pas echt in gevaar', zegt de Open Vld-minister.
 
Van Quickenborne geeft toe dat de federale overheid bespaart op haar eigen werking. 'We doen dat niet door mensen te ontslaan, maar wel door in te zetten op doorgedreven informatisering van de pensioenen en voluit te kiezen voor het nieuwe werken.'
 
'Zo moet bijvoorbeeld telewerken mogelijk worden waardoor niet alleen minder kantoorruimtes nodig zijn, maar er voor medewerkers ook een betere verhouding werk-privé ontstaat. Die aanpak moet het mogelijk maken om met minder meer te doen', besluit de minister.

 

Corrigeer

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees