Galatasaray is kampioen van Turkije na 0-0 tegen Fenerbahce

Galatasaray heeft zich zaterdag voor de achttiende keer in de clubgeschiedenis tot Turks landskampioen gekroond. De ploeg uit Istanboel had daarvoor zaterdag voldoende aan een 0-0 gelijkspel bij de rivalen van Fenerbahçe. De titelmatch begon wel met een valse noot toen bij relletjes tussen beide supportersgroepen zeker vier mensen met messteken verwond werden. Tijdens de wedstrijd werd ook bij elke ploeg een speler uitgesloten.

Enkel winst in het rechtstreekse duel had Fenerbahçe nog aan de titel kunnen helpen, maar de thuisploeg kwam niet tot scoren. In de eindstand strandt de club op 47 punten, 1 minder dan Galatasaray.

De Turkse politie was massaal aanwezig in en rond het Sükrü Saracoglu-stadion van Fenerbahçe, waar ook de trofee van het kampioenschap overhandigd zal worden. Meteen na het laatste fluitsignaal gingen in verschillende stadsdelen van Istanboel supporters de straat op om te vieren.

Het begin van het Turkse voetbalseizoen werd overschaduwd door een gokschandaal, waarbij vooral ’Fener’ geviseerd werd. Sinds februari zijn verschillende managers, spelers en trainer voor de rechter verschenen. Ze worden verdacht van het vervalsen van 19 wedstrijden vorig seizoen. Daarbij ook het duel van de laatste speeldag tussen Fenerbahçe en Sivasspor, toen Fenerbahçe de Turkse titel veroverde.

Uitslagen POI:
Vrijdag:
Besiktas - Trabzonspor 1-1
Zaterdag:
Fenerbahce - Galatasaray 0-0

Eindstand POI:
1. Galatasaray 48
2. Fenerbahce 47
3. Besiktas 33
4. Trabzonspor 33

.Puntentelling: puntenhalvering na reguliere competitie
.Kampioen Galatasaray plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League, Fenerbahce voor de kwalificatieronde van de Champions League, Besiktas voor de kwalificatieronde van de Europa League, Trabzonspor neemt het voor het laatste Europees ticket op tegen Bursaspor.


Uitslagen PO2:

Zaterdag:
Sivasspor - Eskisehirspor 1-3
Istanbul BB - Bursaspor 0-4

Eindstand PO2:

1. Bursaspor 37
2. Eskisehirspor 36
3. Istanbul BB 32
4. Sivasspor 29