Waarzegster vrijgesproken van oplichting klanten

Waarzegster vrijgesproken van oplichting klanten
Een astrologe is maandag door de correctionele rechtbank van Namen vrijgesproken voor oplichting en misbruik van vertrouwen. De 65-jarige waarzegster werd vervolgd omdat ze met oplichting tussen 2005 en 2010 mensen in totaal 126.000 euro zou afhandig gemaakt hebben. De rechtbank vond de betichtingen niet bewezen.

Minstens vijf van haar klanten hadden zich burgerlijke partij gesteld.

De waarzegster kwam hoofzakelijk tussen bij paren met echtelijke problemen of mensen die een verloren liefde wilden terugvinden. Een gewone sessie kostte 50 euro. Haar specialiteit, zogenaamde 'occulte werken', kostte 1.500 euro.

Op het proces verzekerde ze de voorzitter dat ze het principe 'no cure, no pay' na drie maanden hanteerde. Volgens de subsitituut-procureur was deze astrologe echter een professional in het pluimen van haar cliënten. 'Ze buitte de zwakheid van de mensen uit om hen geld te laten storten door hen fantastische beloftes te doen'. Hij had drie jaar cel gevorderd.

Haar advocaat vroeg de vrijspraak, omdat de vrouw ter goeder trouw handelde. 'Zij heeft nooit wie dan ook willen oplichten. Bovendien wisten haar klanten waaraan ze begonnen. Wie niet gelooft in dit soort praktijken, gaat er niet naartoe', pleitte hij. De rechtbank volgde de argumentatie en sprak de vrouw vrij.

 

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees