Hertha Berlijn degradeert opnieuw naar tweede Bundesliga

Hertha Berlijn is dinsdagavond voor de tweede keer in drie jaar naar de tweede Bundesliga gezakt.

Hertha eindigde het seizoen op de zestiende plaats in de Bundesliga en was daardoor veroordeeld tot het spelen van barragewedstrijden tegen Fortuna Düsseldorf, de nummer drie uit tweede klasse.
 

Hertha verloor maandag de heenwedstrijd in het olympisch stadion in Berlijn met 1-2 en kwam dinsdag in Düsseldorf niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De partij moest in de slotfase stilgelegd worden nadat Fortuna-supporters op het veld waren gelopen. Na 20 minuten kon de partij hervat worden. Voor Hertha was het al de zesde degradatie naar de tweede Bundesliga, Fortuna viert na 15 jaar de terugkeer bij de elite.

Voor Hertha is het een einde in mineur van een seizoen vol kommer en kwel. Ex-international Markus Babbel begon aan het seizoen bij de hoofdstedelingen, maar werd halverwege december al de laan uitgestuurd. Michael Skibbe nam over tot februari, maar toen moest hij plaatsruimen voor clubicoon Otto Rehhagel. Maar ook de doorwinterde succescoach kon de ploeg niet naar veilige regionen leiden. Bij Hertha staat de Australiër Nikita Rukavytsya (ex-Roeselare) onder contract.

Met Keulen en Kaiserslautern degradeerden er afgelopen seizoen nog twee 'Traditionsverein' naar de tweede klasse. Greuther Fürth en Eintracht Frankfurt promoveren naar eerste afdeling.