David Beckham begeleidt olympisch vuur naar Groot-Brittannië

David Beckham begeleidt olympisch vuur naar Groot-Brittannië

Foto: Photo News

De Britse voetbalster David Beckham maakt deel uit van de delegatie die de olympische vlam vanuit Griekenland naar het Verenigd Koninkrijk zal begeleiden.

 De voormalige vedette van Manchester United en Real Madrid zal donderdag, samen met vijf jonge Britten, deelnemen aan de ceremonie waar de vlam zal worden doorgegeven in het oude Olympisch Stadion in Athene. Ook prinses Anne (de dochter van koningin Elizabeth II), Sebastian Coe (hoofd van het Organisatiecomité) en de Londense burgemeester Boris Johnson tekenen present.

Vanuit Athene wordt het vuur vrijdag overgevlogen naar Culdrose in Cornwall in het zuidwesten van Engeland. Zaterdag begint het Britse traject in Land's End, het meest zuidwestelijke puntje van het Verenigd Koninkrijk. Zo'n achtduizend lopers zullen de vlam gedurende 8.000 mijl om de beurt dragen. Op 27 juli eindigt de tocht op de openingsceremonie in het Olympisch Stadion van Londen.

David Beckham was een van de stuwende krachten achter het Londense olympische bid. Waarschijnlijk maakt hij ook deel uit van het voetbalteam dat op de Spelen de Britse kleuren zal verdedigen.