Al 75 Belgische atleten op lijst Olympische Spelen Londen

Al 75 Belgische atleten op lijst Olympische Spelen Londen

Joachim Bottieau en Charline Van Snick mogen naar de Spelen.. Foto: BELGA

Er staan momenteel al 75 Belgische atleten op de lijst van selecteerbare atleten voor de Olympische Spelen van Londen (27 juli-12 augustus). Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) bekend.

Zeven atleten werden toegevoegd in drie verschillende sporten: badminton, judo en ruitersport.
Na het EK in het Russische Chelyabinsk zijn vijf Belgische judoka's zeker van hun ticket voor Londen. Het gaat om Ilse Heylen (-52 kg), Charline Van Snick (-48 kg), Joachim Bottieau (-81 kg), Elco Van Der geest (-100 kg) en Dirk Van Tichelt (-73 kg).

Badmintonner Yuhan Tan voldeed met een 31ste plaats op de uitgezuiverde kwalificatielijst aan het internationale criterium. Aan de BOIC-norm voldeed hij al eerder.

Dressuurruiter Jeroen Devroe behaalde eind april op een outdoorwedstrijd in het Franse Saumur de BOIC-norm voor deelname aan de Spelen.

Tot op heden telt de lijst van selecteerbare atleten 75 namen: 23 individuele atleten, 5 teams en 2 ploegen hebben zowel voldaan aan de criteria van het IOC als aan die van het BOIC, en zijn dus selecteerbaar voor deelname aan de Spelen in Londen.
 

Corrigeer

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES