Ploeg van Nainggolan vindt onderdak voor volgend seizoen

Ploeg van Nainggolan vindt onderdak voor volgend seizoen

Foto: AP

De Italiaanse eersteklasser Cagliari, de club van Rode Duivel Radja Nainggolan, werkt vanaf volgend seizoen haar thuiswedstrijden af in het Is Arenasstadion in Quartu Sant'Elena, een buitenwijk van de Sardische hoofdplaats Cagliari.

De club kwam met het gemeentebestuur tot een akkoord om het Is Arenasstadion te renoveren. Cagliari verliet reeds in februari het historische Sant'Elia, waar de club sinds 1970 haar thuiswedstrijden afwerkte.

Iedereen gaat er echter van uit dat dit een tijdelijke oplossing is voor de rood-blauwen. Voorzitter Massimo Cellino wil een eigen stadion bouwen in Cagliari. Maar dit plan stuit op hevige tegenstand van het stadsbestuur. Als teken van protest besloot Celino de laatste thuiswedstrijden van afgelopen seizoen in Trieste, op ongeveer 800 kilometer van Sardinië, te laten afwerken.

Quartu Sant'Elena zal de capaciteit van het stadion optrekken naar 16.500 en een parking van 2.500 plaatsen voorzien. Indien de verbouwingen niet af zijn in augustus, speelt Cagliari mogelijk ook de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen nog in Trieste.