Celebs

Jennifer Lopez is machtigste celebrity

Het Amerikaanse magazine Forbes heeft een lijst samengesteld van meest invloedrijke celebrities van 2011. Niet langer Lady Gaga voert die lijst aan. Maar wel zangeres en actrice Jennifer Lopez. De latino-zangeres stoot Lady Gaga hiermee dus van de troon. Gaga moet tevreden zijn met een vijfde plaats.

Het economisch blad maakte woensdag zijn jaarlijkse "Celebrity 100"-lijst bekend. Forbes stelt zijn ranking op volgens het inkomen van de sterren en hun populariteit in de media. Daarbij worden tv-optredens in rekening gebracht, maar ook foto's in weekbladen en hun aanwezigheid op het internet. De 52 miljoen dollar die ze vorig jaar verdiende en haar optreden als jurylid in American Idol hebben Lopez dus geen windeieren gelegd.

De tweede plaats op de ranglijst gaat naar Oprah Winfrey, die meer dan 165 miljoen dollar opstreek, meteen het hoogste inkomen van alle beroemdheden in de top-100. Op de derde plaats volgt het Canadese tieneridool Justin Bieber, die zijn bankrekening met 55 miljoen dollar zag aandikken. Tussen hem en Lady Gaga staat zangeres Rihanna. Zij streek 53 miljoen dollar op.
Britney Spears, die jarenlang vooral met niet-muzikale strapatsen de media haalde, zet haar comeback voort en legt beslag op de zesde plaats. De twee volgende plaatsen worden ingenomen door tv-figuur Kim Kardashian en zangeres Katy Perry. Acteur Tom Cruise en regisseur Steven Spielberg maken de top-10 vol.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees