Flensjes met Grand Marnier

Flensjes met Grand Marnier

Foto: Heikki Verdurme

Claudia kookt met een hart voor seizoensproducten van eigen bodem. Met haar stap-voor-staprecepten en extra tips kan echt iedereen aan de slag.

Nagerecht
Nodig


Voor het deeg
- 5 dl melk
- 2 eieren
- 200 g bloem
- 40 g gesmolten boter
- Snuifje zout

Als afwerking
- 8 lepels suiker
- 8 lepels
- Grand Marnier

Bereiding
- Giet de bloem in een bolkommetje en maak middenin een kuiltje.
- Voeg er de eitjes aan toe, samen met de melk. Roer alles geleidelijk aan onder de bloem.
- Voeg het snuifje zout en de gesmolten boter toe.
- Zeef het beslag en laat even rusten.
- Zet een flensjespan op het vuur en laat een klein klontje boter smelten.
- Voeg met een kleine sauslepel een lepel deeg toe in de pan en verdeel het deeg over de bodem. Plaats de pan op het vuur. Als de bovenkant droog geworden is, kan je het flensje omkeren om nog even verder af te bakken.
- Werk af met een snuifje suiker en besprenkel het flensje met Grand Marnier. Vouw het flensje dicht en serveer.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be

Niet te missen