Sven Nys geeft op en heeft nog één kans op de Spelen

Sven Nys geeft op en heeft nog één kans op de Spelen

Foto: PHOTOPRESS.BE

Sven Nys (Landbouwkrediet) is zondag kort na de start van de wereldbeker mountainbike in het Franse La Bresse ten val gekomen. De Belgische kampioen veldrijden moest opgeven. Ook Tom Meeusen was betrokken bij de valpartij en moest zijn wedstrijd meteen staken.

Nys heeft zo nog slechts één kans om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen: op het EK in Moskou (10 juni) moet hij in de top 12 finishen om te voldoen aan het BOIC-criterium.

Nys lijkt klaar voor die lastige taak en lijkt zich al over zijn pech van zondag te hebben gezet. 'Dan maar in Rusland, no way back. Ik ben er fysiek en mentaal klaar voor. Sport is vreuge en verdriet, vandaag geen geluk, maar opgeven, nee nooit', twitterde de Belgische kampioen veldrijden.
 

Julien Absalon wint voor eigen publiek

De Fransman Julien Absalon won die vierde manche van de wereldbeker mountainbike. De tweevoudige olympische kampioen haalde het met 7 seconden voorsprong op de Tsjechische wereldkampioen Jaroslav Kulhavy. De Zwitser Ralph Naef pakte het brons op 40 seconden. De Zwitser Nino Schurter was afwezig in La Bresse maar blijft leider in de wereldbekerstand met 700 punten, voor Absalon (650) en Kulhavy (625).

Kevin Van Hoovels werd beste Belg in La Bresse op een 45e plaats, op 10:24 van Absalon. Kevin Pauwels finishte als 62e (+14:42), Sebastien Carabin was 65e op 1 ronde.

Bij de vrouwen was de zege voor de Noorse Gunn-Rita Dahle-Flesjaa. De Tsjechische Katerina Nash werd op 16 seconden tweede, de Française Julie Bresset derde op net geen minuut. Bresset leidt ook in de WK-stand met 750 punten.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES