Düsseldorf promoveert naar Bundesliga, Hertha Berlijn gaat in beroep

Düsseldorf promoveert naar Bundesliga, Hertha Berlijn gaat in beroep

Foto: EPA

Düsseldorf komt volgend seizoen uit in de Duitse hoogste voetbalklasse. Hertha Berlijn degradeert nadat het maandag ongelijk kreeg in een zaak die de club had aangespannen voor een sportrechtbank van de Duitse voetbalbond. Hertha liet wel onmiddellijk weten in beroep te gaan.

Hertha was naar de rechtbank gestapt na het 2-2 gelijkspel tegen Düsseldorf dinsdag in de terugwedstrijd van de play-offs om een plaats in de Bundesliga. Die wedstrijd werd op het einde van de match 20 minuten stilgelegd nadat supporters van thuisploeg Düsseldorf op het veld waren gelopen om te vieren.

Hertha, dat de heenmatch met 1-2 had verloren, wilde de wedstrijd laten herspelen maar ving met die vraag bot. Volgens de sportrechtbank handelde de scheidsrechter correct door de wedstrijd stil te leggen en weer te laten hernemen wanneer de supporters allemaal het veld hadden verlaten.

Hertha had 24 uren om tegen de uitspraak in beroep te gaan. Kort na het vonnis deelde de advocaat van de club, Christoph Schickhardt, mee dat ze de uitspraak zullen aanvechten.
 

Corrigeer