Vermist meisje (4) dood teruggevonden in diepvriezer

Moeder vermoordde Diana 'uit vrees voor gewelddadige vader'

De moeder van het vermiste 4-jarige meisje Diana Farkas is aangehouden voor moord. Het kind werd vanmorgen dood teruggevonden in het huis van de vrouw. De moeder heeft bekend dat ze het meisje wurgde en vervolgens in stukken sneed. Ze deed dat naar eigen zeggen 'uit vrees voor haar gewelddadige vader'.

Het lichaam van Diana werd woensdagmorgen gevonden in het huis van haar moeder, in de impasse de la Croisette in Châtelineau, in de provincie Henegouwen. Het lijkje was in stukken gesneden en verstopt in een lade van een Amerikaanse diepvriezer. De lichaamsdelen zaten in verschillende zakken, verstopt achter etenswaren. In de wasmachine werden ook bebloede kleren van een volwassene en een kind aangetroffen.

Het huis van de moeder was dinsdag al eens doorzocht, maar toen werd het lichaam niet ontdekt. 'De speurders openden de diepvriezer dinsdag, maar dachten niet dat het mogelijk was er een kind van die grootte in aan te treffen', stelde procureur des konings Magnien.

Moeder bekent moord


Na de ontdekking van het lichaam bekende de moeder van Diana dat ze haar dochter zondagnacht wurgde in haar slaap. Daarna sneed ze het lichaam van het meisje in stukken met een mes. Ze neemt alle schuld op zich en verklaarde dat er geen andere personen betrokken waren bij de moord. Woensdagnamiddag werd de vrouw opnieuw ondervraagd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om haar aan te houden voor moord.

De vrouw heeft intussen verklaard dat ze het slachtoffer was van partnergeweld tijdens haar relatie met de vader van Diana. Het koppel scheidde drie jaar geleden en deelde sindsdien het hoederecht over het meisje. De moeder vond echter dat haar ex sinds kort te ruw omging met Diana. Volgens haar advocaat Frédéric Ureel diende ze daarom een maand geleden een aanvraag in om de volledige voogdij over Diana te verkrijgen.

Zondagavond zou de moeder zijn ingestort. Ze vermoorde Diana 'om te vermijden dat ze ook geslagen zou worden'. De vrouw verklaarde dat ze het lijkje versneed en verstopte voor de autoriteiten omdat ze van plan was ook zichzelf van het leven te beroven.

Bizar verdwijningsverhaal

De verdwijning van Diana kwam maandagnamiddag aan het licht. De moeder van het meisje ging haar toen ophalen aan haar school in Gerpinnes, maar Diana was daar de hele dag niet gezien. De moeder verklaarde dat ze Diana nochtans 's ochtends had afgezet aan de school. Ze wist naar eigen zeggen niet dat de klas van haar dochter die dag in de refter repetities hield voor een voorstelling.

De lokale politie werd meteen op de hoogte gebracht van de verdwijning. Er werd een speurhond ingezet en ook de Cel Verdwijningen van de federale politie en Child Focus werden ingeschakeld.

Maandagavond werd de moeder van Diana opgepakt nadat ze haar verklaring over de verdwijning had gewijzigd. Ze beweerde plots dat Diana maandagmorgen al verdween uit haar auto terwijl ze boodschappen deed in Châtelineau, vlakbij Gerpinnes. De vrouw vertelde toen dat ze in paniek was en daarom de verdwijning niet durfde te melden.

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees