LDD ontslaat voorzitter Merelbeke

LDD ontslaat voorzitter Merelbeke

Jean-Marie Dedecker (LDD) Foto: BELGA

MERELBEKE - Het partijbestuur van LDD ontslaat Marc Eggermont, voorzitter van de partij in Merelbeke, nadat die had toegezegd om als onafhankelijke op de lijst van Vlaams Belang te staan. Dat heeft Jean-Marie Dedecker bevestigd.

'We kunnen niet toestaan dat mensen van onze partij op provincieraadslijsten van Vlaams Belang staan', verklaart Dedecker.

LDD neemt volgens hem niet deel aan de provincieraadsverkiezingen omdat de partij voor de afschaffing van dat bestuursniveau pleit.

'Anderzijds is het ook zo dat we niet aan voldoende kandidaten geraken om die lijsten te vullen, laat staan dat we tijd hebben om al die kandidaten te gaan screenen', klinkt het. 'Ik wil geen blauwtje meer lopen zoals in het verleden met allerlei kandidaten, we hebben al genoeg tafelspringers gehad.'

Dedecker zegt wel dat LDD-leden als onafhankelijke met Vlaams Belangers op gemeentelijsten mogen opkomen. 'Ook dat bleek niet het geval te zijn.' De verruimingslijst in Merelbeke heet 'Vlaams Belang Plus'.

De ontslagen LDD-voorzitter reageert verontwaardigd. 'Ik heb een verslag waarin provinciaal voorzitter Bruno Cheyns instemt met de naam van de verruimingspartij', zegt hij. 'Bovendien moet ik mijn ontslag via de media vernemen.'

Eggermont gaat ook niet akkoord met de visie van LDD over zijn deelname als onafhankelijke aan de provincieraadsverkiezingen.

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S