'Invoer wietpas doet verkoop van softdrugs in België toenemen'

'Invoer wietpas doet verkoop van softdrugs in België toenemen'

Foto: © www.gezondheid.be

De verkoop van softdrugs in België en Frankrijk zou toenemen nu buitenlanders na van de invoering van de wietpas niet meer in het zuiden van Nederland terechtkunnen. Dat verklaarde de Zeeuwse politie aan de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). Belgen zouden geen roesmiddelen kopen bij straatdealers in Nederland.

Sinds de invoering van de wietpas begin deze maand heeft de Nederlandse politie nog geen overtredingen van de nieuwe regels vastgesteld in coffeeshops in Goes, Terneuzen en Vlissingen.

Volgens commissaris Ronald Weydema van de Zeeuwse politie lijkt het er ook niet op dat Belgische softdrugstoeristen hun roesmiddelen via straatdealers in die drie Nederlandse plaatsen kopen.

Weydema hoort wel dat de verkoop van softdrugs in België en Frankrijk toeneemt nu inwoners van die landen niet meer in de drie zuidelijke provincies van Nederland terecht kunnen. Dat verklaarde hij donderdag na afloop van een overleg van de Zeeuwse burgemeesters met de top van de politie en het parket.

Voor zover de politiecommissaris ziet, levert de invoering van de wietpas geen problemen op. Tegelijkertijd benadrukte hij dat het nog te vroeg is om al conclusies te trekken.
Burgemeester Jan Lonink van de havenstad Terneuzen gaf wel aan dat hij signalen krijgt over meer drugsactiviteiten in zijn binnenstad. Hij vermoedt dat daar harddrugdealers actief zijn.

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees