Zware brand bij Genkse producent van OSB-platen Norbord

GENK - In het houtverwerkend bedrijf Norbord, een producent van OSB-platen aan de Eikelaarstraat in Genk, woedde maandagavond een felle brand in een bedrijfshal. Het vuur brak rond 22 uur uit. De brandweer van Genk en de bedrijfsbrandweer hebben het vuur nog niet onder controle. Er vielen geen gewonden.

'De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. De rook is niet giftig. Het vuur woedde hevig in de hal zelf, waar de houtspaanders via de transportbanden naar binnen vervoerd worden', aldus burgemeester Wim Dries. 'Bij aankomst van de brandweer waren er tot buiten vlammen te zien, maar de spuitgasten gingen meteen tot het uiterste om de brand te bestrijden.'

De bluswerken zijn intussen ruim twaalf uur aan de gang. De bedrijfsbrandweer, het korps van Genk en dat van Hasselt hebben de hele nacht geblust. Dinsdagochtend hebben de korpsen van Bilzen en Maasmechelen de taken van de Hasseltse spuitgasten overgenomen zodat die naar de kazerne konden terugkeren.

'Overal vuurhaarden'

De wachtoverste van de Genkse brandweer heeft een dergelijke vuurhaard nog nooit meegemaakt. 'Op de derde etage in de hal bevonden zich bunkers die vol zaten met zagemeel en houtschilfers. Die hadden vuur gevat en daarom moest de hele nacht worden geblust. Die bunkers zijn moeilijk bereikbaar. Met de warmtebeeldcamera zagen we overal vuurhaarden en de hitte in de buizen, silo's en de installaties, maar echte vlammen waren er niet. Aan de buitenzijde brandde de installatie als een toorts', aldus de wachtoverste van de Genkse brandweer.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio