Hele dag verkeershinder na ongeval met vrachtwagen op E40

Hele dag verkeershinder na ongeval met vrachtwagen op E40

Foto: mvn

BEERNEM - Een ongeval met een vrachtwagen op de E40 richting Brussel ter hoogte van Beernem veroorzaakte een hele dag verkeershinder. Sinds 14 uur 45 is de snelweg opnieuw geopend voor het verkeer, zowat zeven uur na het ongeval. Dat meldt de Provinciale Verkeerseenheid West-Vlaanderen en het Vlaams Verkeerscentrum.

De chauffeur van de vrachtwagen, geladen met dozen met materiaal, week rond 7.45 uur uit en reed door de middenberm. De vrachtwagen belandde op zijn dak. De chauffeur raakte lichtgewond, maar werd toch met een helikopter naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurster van een personenwagen raakte zwaarder gewond maar verkeerde niet in levensgevaar.

Pas iets voor drie in de namiddag ging de autosnelweg weer open. Volgens een woordvoerder van de verkeerspost Jabbeke moest de weg zo lang afgesloten blijven omdat de enorme smeerboel naar het ongeval maar moeilijk opgeruimd raakte.

'De vrachtwagen lag op zijn kop en de trekker moest in stukken gesneden worden. Bovendien was er olieverlies en werd de brandstoftank opengereten waardoor een paar honderden liters brandstof wegliepen. Samen met het ladingverlies (diepvriesproducten, vleeswaren, yoghurt, enz.) vormde zich een enorme gladde smurrie die door de civiele bescherming moest bestreden worden', aldus de woordvoerder.

Op de E40 was het na de openstelling van de snelweg nog even aanschuiven. Verder waren er nog problemen op een aantal alternatieve wegen, onder meer de ring rond Brugge en op de verbindingsweg tussen de haven van Zeebrugge met de expresweg naar Antwerpen in Westkapelle.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S