Callewaert opnieuw voorzitter van Option

Callewaert opnieuw voorzitter van Option

Callewaert opnieuw voorzitter van Option

Stichter en CEO Jan Callewaert van het Leuvense technologiebedrijf Option is door de raad van bestuur opnieuw verkozen tot voorzitter. Huidig voorzitter Olivier Lefebvre "treedt met onmiddellijke ingang terug", meldt het bedrijf.

Dat maakt dat Callewaert, na een onderbreking van twee jaar, opnieuw zowel CEO als voorzitter is van zijn bedrijf. 

 Olivier Lefebvre, voormalig topman van de Brusselse beurs, maakte sinds juli 2008 deel uit van de raad van bestuur van Option. In februari 2010 werdd hij tot voorzitter benoemd. Lefebre wil zich voortaan "full-time concentreren op zijn verantwoordelijkheden als CEO van Xylowatt", staat te lezen, maar hij blijft wel bestuurslid bij het Leuvense technologiebedrijf, gespecialiseerd in draadloze communicatie. 
 
Dat Callewaert de functies van voorzitter en CEO combineert gaf in het verleden al aanleiding tot kritiek. Twee jaar geleden, bij de aanstelling van Lefebvre als voorzitter, nam Option ook de opvallende beslissing om de functie van coo (chief operating officer) te schrappen wegens "nood aan een eenvoudiger beslissingsstructuur". 
 
De raad van bestuur van Option telt zes leden: Olivier Lefebvre, Jan Callewaert, Philip Vermeulen, Lawrence Levy, David A. Hytha en Francis Vanderhoydonck.

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees