Seks & Relaties

Is je man een doetje? Het is jouw schuld

Is je man een doetje? Het is jouw schuld

Foto: Shutterstock

Macho’s die denken dat ze elk vrouwenhart kunnen veroveren, komen bedrogen uit. Nieuw onderzoek aan de universiteit van Tennessee suggereert namelijk dat veel dames geprogrammeerd zijn om voor een minder stoere partner te kiezen.

Wetenschappers hebben ontdekt dat onze primitieve voorouders de sociale structuren overgenomen hebben van de apen. Concreet betekent dat dat ze een seksuele vrijheid hadden waarbij mannetjes vochten om te bepalen wie zich mocht voortplanten met een vrouwtje.
Maar de vorsers menen dat er lang geleden een seksuele revolutie plaatsvond toen zwakke mannetjes, die onmogelijk een gevecht konden winnen tegen stoere tegenstanders, eten begonnen te verzamelen voor hun vrouwtjes en hen verzorgden indien nodig. Als beloning voor hun lieve gedrag kregen ze seks.

Na een tijd beseften de vrouwen dat ze graag in de watten gelegd werden en begonnen ze een vaste relatie met dit type man. Volgens bioloog Sergey Gavrilets is deze taakverdeling cruciaal geweest voor het ontstaan van het klassieke gezin .

‘Deze seksuele revolutie zorgde ervoor dat mannen productiever werden en minder tijd verspilden door te vechten. Bovendien had een kind met twee ouders meer overlevingskansen’, zegt hij in The Daily Mail. Kortom: vrouwen die vinden dat hun partner een watje is, hoeven niet te klagen. Ze hebben er destijds zelf voor gekozen.

 

Het beste van Enkel voor abonnees