Wrak wil ook samenwerken met Boomse Kletsshop

Wrak opent nieuwe winkel aan Eikenstraat

Wrak opent nieuwe winkel aan Eikenstraat

Louisette, Fadime en Patrick zijn drie van de vijf medewerkers in de nieuwe kringwinkel die zaterdag opent. Foto: Kristof Lauwers

Reet/Boom -

Kringwinkel Wrak opent morgen, zaterdag 2 juni, een nieuwe winkel aan de Eikenstraat in Reet. Het is, na Willebroek, Schelle en Londerzeel, de vierde vestiging van Wrak. Wrak wil binnenkort ook gaan samenwerken met de Kletsshop, de tweedehandswinkel van Imsir in Boom.

Met de nieuwe kringwinkel in Reet hoopt Wrak het succesverhaal van de winkel in Schelle voort te zetten in de Rupelstreek. ‘We willen zo nog meer herbruikbare goederen van de afvalberg redden. En die goederen via de kringwinkel een tweede leven geven', vertelt Koen De Bock, afgevaardigd bestuurder van de vzw Wrak.

Vandaag wordt in Rumst per inwoner elk jaar vier kilogram aan herbruikbare goederen ingezameld. We streven ernaar om dat cijfer in Rumst en de omliggende gemeenten snel op te trekken tot tien kilogram per inwoner', zegt De Bock.

‘Om de nieuwe winkel uit te baten werken we nauw samen met het Rumstse gemeentebestuur, het OCMW van Rumst en de OCMW's van Aartselaar en Kontich', vertelt Koen De Bock.

Herbruikbare attentie

In de nieuwe winkel gaan vijf mensen aan de slag die al voor Wrak werkten in Willebroek. In de kringwinkel zijn onder meer hippe kledij, huisraad, stripverhalen en meubelen te vinden. Voor iedereen die zaterdag komt snuisteren in de nieuwe winkel ligt de rode loper uit. ‘We verrassen elke nieuwe klant zaterdag ook met een mooie herbruikbare attentie', zegt Fadime Kulahci, die in de winkel aan het werk gaat.

Wrak wil binnenkort ook gaan samenwerken met de Kletsshop, de tweedehands kringloopwinkel van de sociale werkplaats Imsir aan de Industrieweg in Boom. ‘Er moet nog heel wat worden doorgepraat voor we tot een echte samenwerking en een nieuwe kringwinkel in Boom komen. Maar als de gesprekken vlot verlopen, kan dat al in september zijn', zegt Koen De Bock nog.

De vzw Kringwinkel Wrak is een van de grootste en oudste kringloopwinkels in Vlaanderen. Al in 1993 richtte een groep vrijwilligers uit het welzijnswerk en de milieubeweging in Willebroek een werkgroep op die startte met een kringloopwinkel.

De Kringwinkel Wrak aan de Eikenstraat 66 in Reet opent op zaterdag 2 juni. De winkel is open van dinsdag tot en met zaterdag, telkens doorlopend van 10 tot 18 uur.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio