Vier doden bij wilde schietpartij aan universiteit van Seattle

Vier doden bij wilde schietpartij aan universiteit van Seattle

Foto: AP

Bij een wilde schietpartij in de buurt van het universitaire district van de stad Seattle, in het noordwesten van de VS, zijn woensdag vier mensen om het leven gekomen. De dader heeft geprobeerd zelfmoord te plegen, meldt de politie.

Rond 11 uur (lokale tijd) was een blanke man van ongeveer dertig jaar een café binnengestapt dat niet ver van de universiteit ligt. In het café begon de man, die een pistool bij zich had, plots op de klanten te schieten. Daarna vluchtte hij weg.

Twee mensen waren op slag dood, een derde overleed later aan zijn verwondingen. Er zijn ook twee zwaargewonden.

Een half uur later kreeg de politie ook een oproep voor een dodelijk incident in het centrum van de stad. Daar werd op een parking nabij het stadhuis een vrouw gedood. Volgens de politie gaat het om dezelfde dader.

Aan het eind van de namiddag wist de politie de voortvluchtige verdachte in het westen van de stad te lokaliseren. Toen hem gevraagd werd om zich over te geven, schoot de man zichzelf een kogel door het hoofd. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, over zijn toestand bestaat momenteel nog geen duidelijkheid.
 

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees