Coucke-Van Walle en Van Breedam-Van Bree uitgeschakeld op EK beachvolley

Ward Coucke en Tom Van Walle bij de mannen en Liesbet Van Breedam en Stephanie Van Bree bij de vrouwen zijn donderdag op het EK beachvolley in het Nederlandse Den Haag uitgeschakeld na de groepsfase. Zij eindigen zo als 25e op het EK op het strand van Scheveningen.

Coucke en Van Walle, de 22e reekshoofden, gingen in hun derde en laatste groepswedstrijd met 2-0 (21-15, 21-13) onderuit tegen de Zwitsers Philip Gabathuler en Mirco Gerson, 27e reekshoofd. Daardoor eindigen ze als vierde en laatste in groep O, met evenveel punten als de nummers twee en drie, maar een slechter gemiddelde.

 

Bij de vrouwen verloren Van Breedam en Van Bree (28e reekshoofden) ook hun derde wedstrijd in groep E. Ze bleken niet opgewassen tegen de als 21e geplaatste Spaanse tandem Liliana Fernandez Steiner/Elsa Baquerizo Mcmillan: 2-0 (21-17, 21-17). Net als Coucke en Van Walle worden de Belgen zo vierde en laatste in de groep.

Liesbet Mouha en Katrien Gielen hadden woensdag hun eerste twee groepswedstrijden telkens met 2-0 gewonnen, maar door de 2-0 nederlaag van donderdag in het laatste duel tegen het Duitse duo Katrin Holtwick/Ilka Semmler eindigden ze op de derde plaats in de groep. Daardoor misten ze rechtstreekse kwalificatie voor de tweede ronde, en moeten ze met de vijftien andere groepstweedes en -derdes naar de eerste ronde. Vrijdag nemen ze het daarin op tegen het als zesde geplaatste Oostenrijkse duo Doris en Stephanie Schwaiger.

Uitslagen & standen