Kippenpakketjes op de barbecue

Print
Kippenpakketjes op de barbecue

Foto: *

Elke dag serveren we u een recept met producten van eigen bodem, lekker van bij ons.

Ingrediënten voor 4 personen

4 kipfilets
100 g rookspek
100 g champignons
1 tomaat
1 gehakte ui
1 teentje look
1 groene, 1 rode en 1 gele paprika
snuifje Provençaalse kruidenmix
peper en zout
olijfolie om in te bakken
4 vellen aluminiumfolie
4 aardappelen in de schil

Bereiding

Leg de stukken kip op het vel in een hete pan en geef ze kleur. Snijd het rookspek in reepjes. Snijd de ui, champignons, tomaten en paprika in stukjes. Bestrijk de vellen aluminiumfolie met olijfolie en schik de kip erop. Verdeel de groenten en de spekjes over de kip. Strooi tijm en versgemalen peper over alles. Vouw de folie tot een goed gesloten pakketje. Laat eerst de houtskool van de barbecue asgrauw worden, dan geeft ze een hete gloed. Leg daar de schoongeboende aardappelen op. Reken op een uurtje gaartijd, naargelang de grootte en dikte van de aardappelen. Leg de kippenpakketjes op de rooster van de barbecue. Reken een half uur gaartijd. Geef ieder een pakketje en een aardappel in de schil.

Tip:Vervang de kip eens door konijnenbouten. Het is niet nodig zout toe te voegen aan het pakketje, want het gerookt spek en de groenten geven voldoende smaak aan het gerecht.

Niet te missen