Cofidis zeker tot eind 2016 in wielerpeloton

Cofidis zeker tot eind 2016 in wielerpeloton

Foto: PN

Cofidis blijft ook de komende drie jaar in het wielerpeloton, tot eind 2016. Dat heeft de hoofdsponsor van de Franse wielerploeg vrijdag beslist.

 Het team, dat over een budget van 9,5 miljoen euro beschikt, heeft ook een duidelijke ambitie: het wil opnieuw deel uitmaken van de WorldTour, de 'eerste klasse' van het wielrennen. "Dit engagement op de lange termijn biedt de ploeg de nodige sereniteit om te voldoen aan het vooropgestelde doel: elk jaar deelnemen aan de Tour de France en de belangrijkste koersen, om zo de sponsor zijn investering te laten terugwinnen", aldus de kredietverlener in een persbericht.

Om die doelstellingen te bereiken, wil de ploeg vanaf 2013 'gerenommeerde renners binnenhalen die de ploeg in de WorldTour kunnen brengen. Dat betekent echter niet dat de ploeg jonge renners geen kans meer zal geven.'

Cofidis rijdt al sinds 1997 in het peloton. Ploegbaas is Eric Boyer, de Est Rein Taaramae (11e in de Tour 2011), David Moncoutié en Samuel Dumoulin zijn de bekendste namen. De ploeg heeft met Edwig Cammaerts, Jan Ghyselinck, Nico Sijmens en Romain Zingle vier Belgen in de rangen.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES