Taravel: 'Ik mag van Lokeren niet naar Standard of Anderlecht'

Foto: Marc Herremans - Corelio

Jérémy Taravel (25) wil Lokeren verlaten. De Franse verdediger staat naar eigen zeggen in de belangstelling van Anderlecht, Standard en RC Genk (in mindere mate), maar Lokeren zegt dat een transfer van Taravel onbespreekbaar is.

Sinds hij in 2010 overkwam van Zulte Waregem is Jérémy Tarave léén van de sterkhouders van Lokeren. De Fransman speelde de voorbije seizoenen 68 matchen voor de Waaslanders, maar vindt dat nu meer dan genoeg.

'Toen ik bij Lokeren tekende is met het bestuur afgesproken dat ik een stap hogerop kon zetten als ik twee jaar goed presteerde', vertelde Taravel ons gisteren. 'Wel, ik denk dat ik aan die wens voldaan heb door met Lokeren een keertje Play-off 1 te halen en de Belgische beker te winnen. Mijn makelaar had de voorbije weken contacten met Standard en Anderlecht. Standard ziet in mij een mogelijke vervanger voor Felipe, terwijl Anderlecht een optie wordt als Juhasz vertrekt. (RSCA denkt ook aan Zukanovic van Kortrijk, nvdr.) Er is ook interesse uit andere landen, maar ik ga het liefst naar een Belgische topclub.'

De Fransman heeft op Daknam echter nog één jaar contract en daar staan ze niet echt open voor een vertrek. 'Een vertrek van Taravel is niet eens bespreekbaar', is technisch directeur Willy Reynders duidelijk.

Toch laat Taravel zich daardoor niet ontmoedigen. 'Nu Lokeren Europees speelt, is het logisch dat ze de ploeg samen willen houden', besluit hij. 'Maar ik kan hen ook wel wat geld opleveren.''

Standard wil ook De Ceulaer

Standard wil voor volgend seizoen trouwens nog shoppen in het Waasland, want ook Benji De Ceulaer staat op hun verlanglijstje. Niettemin krijgen ze ook in dit dossier voorlopig een Lokerse njet. 'Ook een vertrek van De Ceulaer is onbespreekbaar', aldus Willy Reynders. De Ceulaer heeft op Daknam nog een contract tot 2015.

Corrigeer