Dirk Kuyt verlaat Liverpool voor Fenerbahce

Dirk Kuyt verlaat Liverpool voor Fenerbahce

Foto: AFP

Dirk Kuyt vertrekt bij Liverpool FC, en trekt naar het Turkse Fenerbahce. Dat laat de Engelse topklasser weten op zijn website. Volgens de club wordt de transfer gefinaliseerd in de volgende dagen. Financiële details zijn niet bekend.

Dirk Kuijt verhuist na het EK voetbal naar Turkije. De 31-jarige aanvaller van Liverpool en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen rondden zondag in Amsterdam met een delegatie van Fenerbahçe de onderhandelingen af. De Nederlandse international tekende een contract voor 3 jaar bij de topclub uit Istanbul.

Kuijt's contract bij Liverpool liep nog door tot medio 2013, maar de Nederlander zat afgelopen seizoen meer dan hem lief was op de bank. Beide clubs bereikten zondagmiddag een akkoord over de afkoopsom voor zijn transfer.

'Dit is wat ik zocht', liet de oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord weten op de website van zijn management. 'Fenerbahçe is een prachtige club om mijn carrière voort te zetten. Ze strijden elk jaar mee om de titel, spelen komend seizoen voorronde Champions League en hebben ambitie. Dat past bij mij.'

De laatste maanden gaf Kuijt steeds duidelijker aan dat hij wilde vertrekken. Zijn voorkeur ging daarbij uit naar een buitenlandse topclub. Hij sprak nog wel even met Feyenoord, maar alleen al in financieel opzicht bleek een rentree in De Kuip nog niet aan de orde.
Kuijt speelde voor Liverpool meer dan 200 wedstrijden.

Corrigeer