Jack Russell bijt vier kangoeroes dood

BOECHOUT -

Een ontsnapte Jack Russell beet vorige woensdag vier kangoeroes dood in bistro ‘De jongste telg'.

Om de kinderen te vermaken hield zaakvoerder Bert Onzea van ‘De jongste telg' en Kasteel Fruithof al zo een zes jaren vijf kangoeroes in een hok in de tuin van zijn bistro. ‘Vorige week donderdag kwam een medewerker die de kangoeroes verzorgt, totaal ontredderd melden dat drie dieren van kant waren gemaakt', zegt de man. ‘Toen we bij het dierenverblijf kwamen, dachten we eerst dat vandalen met stokken de dieren te lijf waren gegaan. Nadien zagen we dat binnen de omheining een Jack Russell aanwezig was. We alarmeerden de politie en aan de hand van de halsband kon die de eigenaar opsporen', zegt Onzea.

De hond was de kangoeroes naar de keel gevlogen en doodde er drie. Gisteren liet een dierenarts een vierde kangoeroe laten , het dier leed te erg onder zijn verwondingen.

Jack Russells werden vroeger tijdens de vossenjacht en als rattenvanger in paardenstallen ingezet. ‘Wellicht is de hond door grotere mazen van de omheining in het hok geraakt. We staan ervan verstomd dat zo'n kleine hond dergelijke ravage kan aanrichten,' zegt de zaakvoerder van de bistro. Van nieuwe kangoeroes is voorlopig geen sprake: ‘Mijn medewerker heeft zitten wenen bij het verlies van de kangoeroes. Best is dat we alle emoties een tijdje laten bezinken,' besluit Bert Onzea.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio