Geen gewonden ondanks rondvliegende daken

Tornado teistert streek rond Tongeren

De storm richtte kleine schade aan. Foto: vrs

Tongeren/Hoeselt -

Buiten het zwaarst getroffen gebied in Zutendaal en Lanaken trok de windhoos eerst over Tongeren en Hoeselt, om dan in kracht toe te nemen. Volgens de Tongerse politie valt de schade mee.

In tegenstelling tot de zware schade in de streek rond Zutendaal en Lanaken liet de windhoos van gisterenavond een kleiner spoor van vernieling achter in Tongeren. ‘De Tongerse brandweer kreeg een tiental oproepen. De hoos trok langs Piringen over Overrepen naar Neerrepen', zegt Guy Duchateau, woordvoerder van de Tongerse politie. ‘Het verkeer ondervond hier en daar wel hinder door omgewaaide bomen en weggewaaide dakpannen. Er vielen gelukkig geen gewonden.'

Aan de Hasseltsesteenweg werd een grote boom ontworteld die vanuit de tuin van een woning dwars over het wegdek viel. In de Gravierstraat in Neerrepen sloeg de wind onder een trampoline. Die werd over het dak van een woning gekatapulteerd en het speeltuig belandde op een geparkeerde wagen.

‘Onze hulpdiensten en brandweerlui waren vooral in de weer met opruimen en daken voorlopig te herstellen. Buiten de zone waar de windhoos overtrok, is de schade erg beperkt.'

In Bilzen moest de brandweer enkel uitrukken voor een ondergelopen straat maar in Vrijhern (Hoeselt) waren enkele bewoners minder fortuinlijk. De windhoos vernielde daar de daken van twee hoeves en enkele woningen liepen heel wat schade op. De brandweerlui moesten op enkele daken pannen terugleggen. ‘Al bij al bleef het nog beperkt. Het waren daken van twee bijgebouwen die wegwaaiden en er vielen geen gewonden. Een dak lag wel zo'n 150 meter verder', weet Jean-Pierre Loix van brandweer Hoeselt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio