178 mensen opgepakt bij grootscheepse politiecontrole in Zelzate

178 mensen opgepakt bij grootscheepse politiecontrole in Zelzate

Dit zijn de handen van een vrouw die administratief werd aangehouden Foto: ® if

ZELZATE - In het Oost-Vlaamse Zelzate zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een grootscheepse politiecontrole 178 mensen bestuurlijk aangehouden. Er werden grote gebruikershoeveelheden weed, cocaïne en speed in beslag genomen, naast enkele verboden wapens, zo blijkt uit een mededeling van de lokale politiezone Puyenbroeck.

In samenwerking met het Gentse parket bezochten meer dan tachtig lokale en federale politiemensen en inspecteurs van FAVV, Toezicht Sociale Wetten, RVA, RSZ en AOIF, gelijktijdig drie cafés en een pitabar op de Grote Markt.

Alle 178 cafébezoekers werden per autobus overgebracht naar het gemeentehuis voor een fouillering en registratie. In de drie cafés werden 38 gevouwen papiertjes met cocaïne of speed aangetroffen, een tiental gebruikershoeveelheden weed, enkele XTC-pillen en vier blokjes hasj. Er werden ook een boksbeugel, verboden mes en één pepperspray in beslag genomen. Op elke locatie stelden de inspectiediensten verschillende inbreuken vast, gaande van zwartwerk over het niet respecteren van fiscale wetten tot het niet bijhouden van diverse registers.

'Motief voor de actie waren de diverse interventies in het recente verleden die aantoonden dat er regelmatig geweld werd gepleegd door de herbergbezoekers', aldus waarnemend korpschef Luc Van Peteghem van de politiezone. 'In diverse horecazaken op en rond de Grote Markt werden ook verdovende middelen gebruikt en gedeald en op de Grote Markt zelf vonden in het recente verleden diverse vechtpartijen plaats, met verwondingen tot gevolg.' Dat zorgde niet alleen voor overlast in de horecazaken, maar in het centrum van Zelzate in het algemeen.

Morgen krijg je veel meer nieuws en achtergrond over deze razzia in 'Het Nieuwsblad op Zondag'. In onze gemeente is die te koop bij Fijnbakkerij Coene op de Assenedesteenweg, bij bakkerij Van Vlaenderen, ook in de Assenedesteenweg, in de Smatch op het Hoogbouwplein, in de Q8 in de Kanaalstraat en bij bakkerij Qualidas in de Chalmetlaan.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio