Mouha en Gielen worden 25e op World Tour beachvolley in Moskou

Mouha en Gielen worden 25e op World Tour beachvolley in Moskou

Foto: VDB

Liesbeth Mouha en Katrien Gielen hebben zaterdag ook hun derde groepswedstrijd verloren op de World Tour beachvolley in de Russische hoofdstad Moskou. Ze eindigen op een gedeelde 25e plaats en zijn uitgeschakeld.

 

De Belgen, het 13e reekshoofd, gingen met 0-2 onderuit tegen het Amerikaanse topduo Jennifer Kessy en April Ross (4e reekshoofd). Na 33 minuten stond de 21-13, 21-12 eindstand op het bord.

Vrijdag verloren Mouha en Gielen in groep D met 2-0 van de Brazilianen Lili/Vieira (20e) en met 2-1 van de Finse zussen Nystrom (29e).

 

Het tornooi in Moskou is het vijfde dat meetelt voor de World Tour. Mouha en Gielen werden in de vorige tornooien 13e (Brasilia), 7e (Sanya), 25e (Shanghai) en 5e (Peking).

De Belgen mikken op een olympisch ticket maar doen in Moskou een slechte zaak met het oog op Londen. Om zich te plaatsen, moeten ze op de (gezuiverde) ranking in de top-16 staan. Voor Moskou stonden Mouha en Gielen 17e. Volgende week hebben ze een laatste kans om te scoren op het tornooi in Rome.

 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES

Uitslagen & standen