Pleintje wordt heraangelegd

Print
Sint-Martens-Latem -

Het gemeentebestuur wil het pleintje aan het einde van de Albijn Van den Abeelelaan heraanleggen. Nu bestaat dit voor de helft uit verharding en de helft uit gazon. Het geeft toegang tot het wandelpad langs de Westerplas en sluit aan op het scoutslokaal.

De verharding in asfalt is versleten en de scouts hebben liever meer speelruimte. ‘Wij gaan in op de vraag van de scouts en leggen alles in gazon aan', zegt burgemeester Vanmassenhove (VLDplus). ‘Er is voldoende parkeerplaats aan het Oase-wijkcentrum. De toplaag van het verlengde van de straat tot aan de Westerdijk wordt vervangen om een vlotte toegang voor onderhoudswerken te verzekeren. Het terrein wordt geprofileerd als wadi, om bij regenval water te bufferen. De knotbomen, de grens tussen de verharding en het gazon, worden verplaatst naar de straat.'

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio