Veel nieuw en jong volk bij CD&V

De verjongde lijst van Puurs. Foto: hva

PUURS -

CD&V Puurs trekt met veel nieuwe kandidaten naar de gemeenteraad in oktober. ‘Een bewuste keuze', volgens huidig burgemeester Koen Van den Heuvel.

Al eerder raakte bekend dat Koen Van den Heuvel opnieuw de lijst zou trekken en dat Vlaams minister-president Kris Peeters als lijstduwer opkomt. Afgelopen weekend maakte de partij de rest van haar ploeg bekend.

Opvallend is de tweede plaats voor nieuwkomer Anne De Ron (26) uit Kalfort. ‘Ik ben me er van bewust dat dat een prominente plaats is voor een nieuwkomer', aldus De Ron.

In totaal zijn 13 van de 25 namen op de lijst nieuw. Plaatsen 3 tot 6 worden ingenomen door huidige schepenen Hilde Van der Poorten, Erwin Brys, Ronny Tourné en Alex Goethals. Schepen Yvo Van Damme wordt lijstduwer van de eerste kolom op de 13de plaats en Erwin Spiessens zal van op de 24ste plaats mee de lijst duwen.

Koen Van den Heuvel is trots op zijn ploeg. ‘Het is een gezonde mix tussen ervaren en nieuwe leden. Deze enthousiaste en dynamische groep kan een nieuwe impuls aan het beleid geven.'

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio