Buitenschoolse kinderopvang in ecologisch gebouw

Buitenschoolse kinderopvang in ecologisch gebouw

De kinderen kunnen binnenkort terecht in de splinternieuwe gebouwen van de buitenschoolse opvang. Foto: kds

HOUTHULST -

Houthulst beschikt over een nieuwe buitenschoolse kinderopvang. Het OCMW telde er 1,116 miljoen euro voor neer maar kreeg geen subsidies van de Vlaamse overheid.

OCMW-voorzitter Gino Keirsschieter (CD&V) is een trotse man. ‘De gloednieuwe kinderopvang is een ecologisch gebouw met een modern design in een groene omgeving. Het buitenaanzicht wordt bepaald door vezelcementplaten in felle kleuren. Het is het meest energiezuinige gebouw van de gemeente. Het complex omvat 575vierkante meter binnenruimte en 320 vierkante meter buitenspeelruimte. Tijdens de komende weken zorgen we voor de inrichting en vanaf 1 juli zijn de kinderen er welkom.'

‘Deze nieuwbouw centraliseert de oude kinderopvang van Houthulst en Sint-Kristoffel. In de nieuwbouw kunnen 110 kinderen terecht, daar waar de oude sites samen slechts een opvangcapaciteit telden van 55 kinderen. De buitenschoolse kinderopvang in Merkem, Jonkershove en Klerken blijven bestaan. Samen heeft de gemeente 220 opvangplaatsen. Dat is amper 20 opvangplaatsen minder dan de stad Roeselare. Dit toont dat de gemeente gepast reageert op de bevolkingexplosie in Houthulst', zegt jeugdschepen Tamara Schotte (SP.A).

‘Deze nieuwe buitenschoolse kinderopvang heeft niets dan voordelen. We kunnen meer kinderen opvangen, de infrastructuur voldoet aan de moderne normen, de centrale ligging nabij de sporthal en de jeugdlokalen en de groene rustige omgeving zijn extra troeven. We hebben koelcellen voor de maaltijden, slaapruimtes voor de allerkleinsten en een huiswerklokaal ', zegt Cindy Deseure, coördinatrice van de kinderopvang.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio