Wilmots en Degryse staan doodsangsten uit in Oekraïens vliegtuig

Wilmots en Degryse staan doodsangsten uit in Oekraïens vliegtuig

Foto: BELGA

Bondscoach Marc Wilmots zal zich de openingsspeeldag van het EK voetbal nog wel een tijdje herinneren. Niet zozeer het spectaculaire voetbal, maar wel de gevaarlijke vlucht van Lviv naar Kiev zal onze bondscoach bijblijven. Het vliegtuig met Marc Wilmots en Marc Degryse aan boord brak op het allerlaatste moment de landing af in Kiev omdat er een hevig onweer losbarstte boven de Oekraïense hoofstad. Een ander vliegtuig, dat toch probeerde te landen, zou even later crashen.

Bondscoach Marc Wilmots was zaterdag bij de match Duitsland-Portugal in Lviv. Samen met Rodrigo Beenkens gaf hij commentaar voor de RTBF, een samenwerkingsverband dat al afgesproken was voordat het contract met de voetbalbond getekend was.

Wilmots nam na de wedstrijd samen met Marc Degryse het vliegtuig naar Kiev, waar hij vanavond Oekraïne - Zweden zal bekijken. Maar Wilmots en Degryse kwamen tijdens de vlucht in hevig noodweer terecht. 'Het was een klein vliegtuig voor 50 man', begint Marc Degryse zijn verhaal in Het Laatste Nieuws. 'Toen we wilden landen, begon het vliegtuig te schudden en te beven. Het was een hevig onweer, met donder en bliksem. De vleugels gingen op en neer. Toen we op 100 meter van de landingsbaan waren, trok het vliegtuig weer op. Uiteindelijk konden we toch in Kiev landen. Marc Wilmots zei dat hij al wat had meegemaakt, maar nog niets zo erg als dit.'

Voor ander vliegtuig dat toch probeerde te landen in Kiev liet het minder goed af. Het vliegtuig crashte en vijf van de achttien passagiers kwamen om.
 

 

Live uit Frankrijk

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1