Onklopbare Nadal wint zevende Roland Garros en stoot Borg van de troon

Rafael Nadal heeft na een finale die door de regen twee dagen duurde voor de zevende keer Roland Garros gewonnen. De Spaanse gravelkoning versloeg de nummer één Novak Djokovic in vier sets: 4-6, 3-6, 6-2 en 5-7. Nadal veegt hiermee definitief Björn Borg van de tabellen. De Zweedse tennislegende won zes keer in Parijs.

De finale van Roland Garros werd vandaag om 13u bij een 2-1-stand in de vierde set in het voordeel van Djokovic hervat nadat de partij zondag werd stilgelegd door de regen. 

Nadal haalde zondag de eerste twee sets binnen met 4-6 en 3-6, maar Djokovic knokte zich knap terug in de match door de derde set met 6-2 te winnen. De match was al een keer stopgezet op het einde van de tweede set, bij een stand van 6-4 en 5-3 in het voordeel van Rafael Nadal.

Na de herneming won de Spanjaard vlot de tweede set en liep hij ook in de derde 2-0 uit. Maar dan kantelde de match ineens. Djokovic won maar liefst acht spelletjes op rij. Hij won niet alleen de derde set, hij kwam ook een break voor in de vierde. Toen Nadal er 1-2 van maakte, brak de scheidsrechter de partij af. Nadal was razend. Hij had eerder al bij de scheidsrechter aangedrongen om de match stop te zetten.

Djokovic speelt meteen break kwijt

Djokovic begon vandaag dus met een break voorsprong aan de vierde set, maar speelde dat voordeel meteen kwijt. Nadal ging autoritair door de opslag van de Servische nummer één van de wereld en won ook zijn eigen opslaggame. Nadien hielden beide spelers elkaar in evenwicht tot bij 5-5. Al had Nadal het wel makkelijker om zijn eigen opslaggames te winnen.

Bij 6-5 in het voordeel van Nadal versierde de Spanjaard een matchpunt op de service van de Serviër. Die sloeg een dubbele fout: Nadal ging op de knieën en balde zijn vuisten. De partij duurde in totaal 3 uur en 49 minuten.

Zevende Roland Garros, elfde grandslamtoernooi

Rafael Nadal is met zeven zeges in Parijs nu alleen recordhouder. Het vorige record deelde hij met Bjorn Borg. In totaal won de 26-jarige Spanjaard nu al elf grandslamtoernooien (7x Roland Garros, 2x Wimbledon, 1x Australian Open en US Open). De Zwitser Roger Federer voert de ranglijst aan met zestien zeges.

Novak Djokovic stond voor het eerst in de finale in Parijs, het enige grandslamtoernooi dat de 25-jarige Serviër nog niet kon winnen. De teller van 'Nole', die de drie vorige grandslams had gewonnen, blijft voorlopig op vijf staan (3x Australian Open, 1x Wimbledon, 1x US Open).

 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES