CD&V-lijst telt veertien nieuwe gezichten

Ondervoorzitter Van Overmeiren, Voorzitter Deckers, lijsttrekker Van de Vijver en secretaris De Munck. Foto: pvl

Beveren/Beveren-Waas -

Burgemeester Marc Van de Vijver wordt door CD&V Beveren, met een ruime meerderheid, opnieuw voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

De partij rekent op de zeven jaar ervaring van de burgemeester die in zijn eigen stijl een vinger aan de pols houdt van wat leeft in de gemeente.

‘Hij is de man die constant contact heeft met de bevolking en die beslissingen durft nemen om de toekomst van een bruisend Beveren te verzekeren, waar het goed is om te wonen en te leven', zegt voorzitter Mirèse Deckers. Na Van de Vijver volgen de huidige schepenen Katrien Claus, Peter Deckers, Dirk Van Esbroeck, Raf Van Roeyen, Werner Maes, Ann Cools en Ernest Smet. ‘Wij willen hiermee benadrukken dat de vele verwezenlijkingen in de gemeente gerealiseerd zijn door een volledig team.' Als eerste na de schepenen volgt Leen Goeminne uit Kieldrecht, waarna de kandidaten gegroepeerd zullen worden per deelgemeente.

Opvallend is dat maar liefst 14 nieuwe gezichten op de lijst terug te vinden zijn. Buiten de schepenen zijn vijf van de zes kandidaten in Melsele nieuw en in Beveren, Kieldrecht, Verrebroek, Vrasene en Haasdonk zijn minstens de helft nieuwe gezichten.

‘We hebben er bewust voor gekozen om ervaring te koppelen aan vernieuwing en zijn fier op de vele jonge en nieuwe gezichten die onze lijst kleuren.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio