Oosterse clubsandwich

Print
Oosterse clubsandwich

Foto: *

Elke dag serveren wij u een recept met producten van eigen bodem, lekker van bij ons.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 sneetjes wit of bruin brood
  • 200 g kipfilet
  • 4 el olijfolie
  • 1 el currypasta of kerriepoeder
  • 1 wortel
  • 2 bosuitjes
  • 4 bladeren Chinese kool
  • 2 theelepels sojasaus
  • 4 el knoflooksaus (flesje)
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 4 plakken ham

Bereiding

Snijd de kipfilet in dunne reepjes.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en fruit de currypasta of kerriepoeder even aan.

Roerbak de kipreepjes in ongeveer 5 minuten bruin.

Rooster de sneetjes brood.

Snijd de wortel in lange dunne repen, de bosuitjes in ringetjes en de Chinese kool in reepjes.

Klop een sausje van 2 eetlepels roerbakolie en de sojasaus. Schep de bosuitjes en Chinese kool erdoor.

Bestrijk de sneetjes brood met knoflooksaus.

Leg op vier borden een sneetje brood.

Verdeel hier de Chinese koolsalade, driekwart van de kipreepjes en wat koriander over. Leg hierop weer een sneetje brood met daarop de dubbelgevouwen plakken ham en de wortelrepen. Leg de laatste sneetjes brood erop en garneer met de resterende kipreepjes, de gevouwen wortelrepen en koriander.

Niet te missen