Italiaanse politie houdt razzia's in anarchistische kringen

Italiaanse politie houdt razzia's in anarchistische kringen

Speurders onderzoeken in Genua de plaats waar Roberto Adinolfi, directeur van Ansaldo Nucleare, in het been geschoten werd door een gemaskerde aanvaller. Foto: EPA

De Italiaanse anti-terreurpolitie heeft woensdagochtend acht arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen anarchisten op verdenking van internationaal terrorisme. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa. Dat gebeurde bij huiszoekingen in een veertigtal woningen in heel het land.

Speciale politiecommando's vielden woensdag binnen bij anarchisten in verscheidene steden. De anti-terreureenheid doorzocht een veertigtal woningen en vaardigde daarbij acht arrestatiebevelen uit.

Tegen 24 militanten van de FAI (Federazione Anarchica Informale) en het FRI (Fronte Rivoluzionare Internazionale) werd een gerechtelijk onderzoek gestart. De anarchisten worden verdacht van aanslagen  in 2009 en 2011 in Italië, Frankfurt en Parijs. Daarbij werden onder andere bombrieven gebruikt.

Aanslag op directeur nucleair bedrijf

Vooral de FAI maakte de voorbije jaren van bombrieven haar handelsmerk. Die waren onder andere gericht aan toenmalig voorzitter Josef Ackermann van de Deutsche Bank. De FAI eiste ook de verantwoordelijkheid op van aanslagen op buitenlandse ambassades.

In mei eiste de FAI de aanslag op tegen de directeur van een bedrijf voor kernenergie in Genua. Roberto Adinolfi, ceo van Ansaldo Nucleare, werd toen in het been geschoten . De FAI dreigde daarop met andere aanslagen, onder meer een actie voor 'onze Griekse broeders', zoals de organisatie acht in Griekenland gedetineerde anarchisten omschreef. 

 

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees