Dieven dringen binnen in twee scholen

Asse/Merchtem/Opwijk/Wemmel -

Er is opnieuw ingebroken in twee scholen, ditmaal in Merchtem. De lokale politiezone AMOW spreekt van een lastig fenomeen.

In de school Rinkeling in de Dorpstraat Merchtem werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Het personeel stelde de inbraak dinsdagochtend vast. De dieven doorzochten onder andere het secretariaat en de refter, maar dropen uiteindelijk af met lege handen.

Ook in de Sint Donatusschool in de Sacréstraat in Merchtem werd in dezelfde nacht ingebroken. De kleuterschool kreeg er ongewenst bezoek via de achterzijde van het gebouw. In het hoofdgebouw haalden de dieven het raam zelfs uit het kozijn. De dieven gingen lopen met amper drie euro en twee fototoestellen.

‘Onze politiezone heeft recent te maken met het fenomeen van scholeninbraken', vertelt Daniel Noens van de lokale poitie. Afgelopen weekend werd er ook al ingebroken in twee scholen in Wemmel. Daar werd toen een informaticalokaal volledig leeggeroofd.

‘Sommige scholen zijn effectief bezocht, bij andere heeft men geprobeerd om binnen te geraken. We proberen een antwoord te bieden en de daders op te sporen. Zo oriënteren we onze patrouilles, al dan niet met anonieme voertuigen, vooral 'snachts naar de verschillende scholen. Samen met de raad die we aan de scholen geven om bijzondere aandacht te schenken aan diefstalgevoelig materiaal veilig en uit het zich op te bergen. We vragen ook de medewerking van de buurt om verdachte personen te melden. Wij werken ook samen met andere politiezones. In de meeste gevallen is het zo dat een bende die scholen in het vizier heeft, voor heel wat inbraken in aanmerking komt, eenmaal ze gevat wordt.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio