Aardappel- en aspergesoep met garnalen

Aardappel- en aspergesoep met garnalen

Foto:

Elke dag serveren wij u een recept met producten van eigen bodem, lekker van bij ons.

Ingrediënten voor vier personen:

1 handjevol peterselie
50 g gezouten boter
1 dl druivenpitolie
5 dl visbouillon
2 uien
500 g witte asperges
100 g garnalen
4 grote bloemige aardappelen (elk 100 g)
peper en zout

Snijd de uien en geschilde asperges in schijfjes. Bak in wat boter op een matig vuur in een grote kookpot.

Snijd de geschilde aardappelen in dobbelstenen van 3 cm op 3 cm. Voeg ze toe aan de groenten en laat nog enkele minuten bakken.

Voeg de bouillon toe, plaats het deksel op de kookpot en laat koken.

Meng ondertussen de peterselie en de druivenpitolie met een blender. Kruid met wat zout.

Mix de soep wanneer de groenten gaar zijn en kruid met peper en zout. Haal de soep door een fijne zeef. Werk de soep af met wat druivenpitolie, met de peterselie en met enkele verse garnalen.

Tip: Asperges bewaar je het best in een vochtige doek op een koele en donkere plek. Ingevroren kun je ze 9 maanden bewaren: eerst blancheren en, na koeling, bij voorkeur met het kookvocht invriezen.

Niet te missen