Krantenman in hart en nieren

Nieuwsblad-medewerker Oscar De Winter overleden

WEVELGEM/MENEN/WERVIK -

Oscar De Winter is gisterenmorgen op amper 64-jarige leeftijd overleden. Oscar was jarenlang persmedewerker voor onze krant en genoot veel waardering voor zijn berichtgeving over Menen, Wevelgem en Wervik. Onze krant biedt de familie haar medeleven aan.

Met Oscar De Winter verliest onze krant een krantenman in hart en nieren. Oscar stond bij iedereen bekend als een gedreven nieuwsjager en een kritisch journalist die in de politiek wel eens op zere tenen trapte, maar er altijd naar streefde correct te berichten. Hij genoot daardoor veel waardering, mede ook door zijn sympathieke uitstraling.

Iedereen ging er vanuit dat Oscar nog vele jaren voor de boeg had en het kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel toen de familie twee weken geleden liet weten dat Oscar getroffen werd door een hartstilstand en dat zijn toestand ernstig was. Niemand had dit zien aankomen, want Oscar had de avond voordien nog twee persconferenties bijgewoond.

Onderwijzer

Oscar was onderwijzer van opleiding en stond tientallen jaren voor de klas in de vrije basisschool De Posthoorn in Wevelgem. Ondertussen was hij ook al die jaren in de weer voor de krant, want dat was ook een grote passie. Bij onze krant regio Kortrijk heeft hij trouwens de langste staat van dienst als persmedewerker. Hij begon in 1971 te schrijven voor onze krant toen hij nog in Roeselare woonde en zijn schoonvader hem nog rondvoerde naar de gemeenteraden in Roeselare en omstreken omdat hij zelf nog niet over een auto beschikte.

Later verhuisde Oscar met zijn gezin naar Wevelgem en werkte hij behalve voor onze krant ook een tijdlang voor Het Volk. Op het einde was hij verantwoordelijk voor het nieuws in Menen, Wevelgem en Wervik. Voordien had hij ook bericht over Lendelede, Moeskroen en de rechtbank van Ieper.

Oscar was getrouwd met Mimi Ottevaere en laat ook twee kinderen na: Carlo (40) en Stefanie (36). Er zijn in totaal zes kleinkinderen. ‘Mijn vader was een echte familieman, die ook graag de kleinkinderen rond zich had', vertelt zijn zoon Carlo. ‘Ik kan me ook niet herinneren dat hij ooit met iemand ruzie had. We zullen hem hard missen.' Oscar, ook wij, je collega's, gaan je hard missen.

De begrafenisplechtigheid vindt plaats op zaterdag 23 juni om 10.30 uur in de Sint-Theresiakerk in Wevelgem.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio