Whoopie cake met fruit en mascarpone

Whoopie cake met fruit en mascarpone

Foto:

Elke dag serveren wij u een recept met producten van eigen bodem, lekker van bij ons.

Ingrediënten voor 4 personen:
300 g bloem
2 koffielepels bakpoeder
100 g vetstof
200 g suiker
1 ei
70 ml melk
30 g room
mespunt zout
Voor de crème:
150 g room
180 g mascarpone
40 g bloemsuiker
80 g vruchtvlees van fruit naar keuze (bv: abrikozen, kersen of rode vruchten…)

Bereidingswijze:
Klop de boter en suiker op tot je een gladde massa krijgt. Roer er dan het ei onder. Daarna klop je er de bloem, het bakpoeder en het zout onder. Vervolgens spatel je de melk en de room onder het beslag.

Spuit met behulp van een spuitzak mooie rondjes op bakpapier. Met het beslag kan je zo'n 24 rondjes maken.

Bak een 10-tal minuten in een oven op 170°C.

Voor de crème:

Snij de cakejes overlangs in 2.

Klop de room op met de suiker.

Snij de vruchten in kleine stukjes en lepel ze onder de room.

Roer de mascarpone los en spatel onder de room.

Vul een spuitzak met het mengsel. Spuit een toefje op de ene helft en leg er daarna de tweede helft op. Druk zachtjes aan.

Niet te missen