Omega Pharma-Quick.Step trekt met drie Belgen naar de Tour de France

Omega Pharma-Quick.Step heeft woensdag zijn negenkoppige selectie voor de Ronde van Frankrijk vrijgegeven. Daarin zoals al bekend was geen Tom Boonen, wel drie andere Belgen: Kevin De Weert, Dries Devenyns en Stijn Vandenbergh.

De andere zes renners voor La Grande Boucle zijn de Fransen Sylvain Chavanel en Jérôme Pineau, de Duitsers Bert Grabsch en Tony Martin, de Amerikaan Levi Leipheimer en de Slovaak Peter Velits.

'Zowel ritwinst als klassement'

'Dit is een evenwichtige selectie, die zich zowel in de ritten als het algemene klassement kan tonen', stelt teammanager Patrick Lefevere. Behalve op de sprint kan het Belgische ProTour-team inderdaad op meerdere paarden wedden. Met Grabsch, Leipheimer en vooral wereldkampioen Tony Martin heeft het serieuze kandidaten voor ritwinst in het werk tegen de klok. 'Zeker Martin zal in zijn element zijn met meer dan 100 kilometer tijdrijden op het programma', aldus Lefevere.

Grabsch moet samen met Vandenbergh ook de ploeg bijeenhouden in de vlakke ritten. Voor die etappes en de overgangsritten mogen vrijbuiters Chavanel, Pineau en Devenyns, die voor de derde keer zal starten in de Tour, voluit hun kans gaan.

Leipheimer is de kopman voor het eindklassement. 'De Amerikaan toonde zijn groeiende vorm in de Ronde van Zwitserland, net als Peter Velits', aldus Lefevere. Het duo krijgt in het gebergte hulp van luxeknecht Kevin De Weert.

Vier landgenoten bij Lotto

Lotto-Belisol maakte zijn selectie dinsdag al bekend, de Belgen van dienst bij het andere ProTour-team zijn Françis De Greef, Jürgen Roelandts, Jurgen Van den Broeck en Jelle Vanendert.

Corrigeer